סיכום שבועי 19-23 במרץ 2017
    • א. כנס גני יער – הכנס, הראשון מסוגו בארץ, התקיים במצפה – הישוב היחיד כיום בו פועל גן מסוג זה – היה יוצא מן הכלל. הנוכחות היתה מעבר לציפיות (130 נציגי רשויות, רכזות גנים וגננות וכמו גם התוכן שהיה ברמת גבוהה ביותר, כולל הרצאה של גננת יער מפרייבורג שבגרמניה.
    • ב. ראיון לערוץ הראשון בנושא גני יער – צוות צילום הגיע בראשית השבוע לצלם בגן ע”מ לשדר כתבה על הגן ועל ייחודיותו. הכתבה תשודר במוצ”ש, ה1.4.2017 ונראה שגם תכלול ציון קיומו של הכנס.
    • ג. תכנית מניפ”ה למניעת נשירה – ביום א’ השתתפו תלמידי תכנית הכלבנות הטיפולית. חלק ממשתתפי התכנית נפגשו לשיחות אישיות עם העו”ס. ביום שלישי יצאו התלמידים לפעילות בחוות הסוסים ‘תחיה’ שביתיר. התלמידים לקחו חלק בטיפול היומיומי בסוסים, ביצעו בעזרת הסוסים תרגילי גיבוש ויצאו לרכיבת שטח. ההתלהבות ושיתוף הפעולה בין חברי הקבוצה הורגשו עד מאוד, חלקם התגברו על קשיים אישיים וחלקם אף לקחו יזמה וארגנו חלק מהמשימות.
  2. כנס גיאופרק – הכנס חולק לשניים: החלק הראשון – כנס גיאולוגי מקצועי – שהחל ביום ג’ ואשר אליו הגיעו למעלה מ-300 גיאולוגים מרחבי הארץ, אנשי אקדמיה, חוקרים וסטודנטים לגיאולוגיה, והחלק השני שנפתח ביום ה’ – כנס הגיאופרק – שמטרתו היתה הנגשת המרחב הגיאולוגי לקהל הרחב ע”י פתיחת שלל ארועים לקהילה הרחבה. בין הפעילויות של הכנס הפתוח היו  חידונים ותחנות ניסוי לכל המשפחה, תצפיות כוכבים וטיולי שטח למשפחות.
  1. “אסיף מצפאי” – התקיים מפגש פתיחת שנה במרכז הצעירים. זוהי השנה השלישית של האסיף המצפאי, שמטרתו עידוד יוזמות חברתיות של תושבים במטרה לשפר את סביבת המחיה, יחסי השכנות בין אדם לאדם ובין האדם לסביבתו. מפגש ההכרות נועד להצגת המיזמים וכלל הצגה של כל אחד מהמשתתפים שתכניתו אושרה וקיבלה תקציב לשנת הפעילות. בין התכניות שהוצגו היו ‘גינת כלבים’, ‘עברית פוגשת רוסית’, מעורבות חברתית של הישיבה התיכונית ועוד. בין תכניות עבר שאושרו ושאותן אנו כבר רואים בישוב: רדיו סבתא, פריסקול, סיירת יעל.
  1. האוניברסיטה הפתוחה – השבוע נפתח סמסטר ב’ בשנת הלימודים השניה של האוניברסיטה הפתוחה במרכז הצעירים. הנושאים הנלמדים:
  • לשון, חברה ותרבות – 21 סטודנטים.
  • מבוא לקולנוע ישראלי – 11 סטודנטים.
  1. אקטיביזם חברתי – פרוייקט נוסף של “אסיף המצפאי” יצא לדרך, וכלל שתילת 2 גינות מאכל וצמחי מרפא בקופות החולים מכבי וכללית. מטרת התכנית היא לגדל אוכל בריא שיהיה זמין לכל התושבים כמו גם שילוב כל הקהילה ופתיחת המיזם לשיתוף הציבור הרחב. התקיימו שני ימי עבודה מלאים – ימי ראשון ושני – שכללו עשרות משתתפים ביניהם מתנדבים מהישוב, נציגים מבה”ד 1, תיכון השלום, גן קשת וסיוע מאגף שפ”ע.
  1. תרבות – ביום ד’ בערב, במועדון הג’אז, התקיים אירוע מחווה ללאונרד כהן בהובלת ג’קי פיי ואביב שניר. התקיימו כ-15 מופעים ונכחו למעלה מ-100 משתתפים.

בתמונה: מתוך הקמת גינות המאכל בקופות החולים השבוע בשיתוף חיילי בה”ד 1 ותלמידי “השלום”.