המסלול הכחול – סינגל בור חמת ע"ש נמי אפרים - המועצה המקומית מצפה רמון : המועצה המקומית מצפה רמון

המסלול כחול

סינגל בור חמת ע"ש נמי אפרים

רכיבה בשבילי האופניים של מרחב 'שפת מדבר' מהווה הזדמנות לחוות את המרחב המדברי והאורבני של מצפה רמון.

רמת רכיבה רמת רכיבה: בינונית
אורך מסלול 15 ק"מ
מיקום הר הנגב הגבוה – מצפה רמון
רכיבה רכיבה כיוון רכיבה: עם כיוון השעון
טיפוס מצטבר טיפוס מצטבר: 170 מ'
עונה מומלצת עונה מומלצת: כל ימות השנה
slide

שביל הרכיבה נמצא בשמורת טבע מוכרזת. תחילת הרכיבה בחנייה של מצפה הכוכבים (אליה אפשר להגיע גם ברכיבה על ‘טבעת שפת מדבר’ ממצפה רמון, כ-7 ק”מ). המשיכו מערבה לאורך מצוק מכתש רמון, דרך מספר תצפיות נוף, ומשם לאורך ומעל נחל חמת עד ל’בור חמת’, שהוא בור מים פעיל המתוארך לתקופת הממלכה הישראלית. שימו לב! הכניסה למים אסורה ומסוכנת. השביל ממשיך מזרחה בשטח גבעות נמוכות עד צומת ‘סוכה במדבר‘. מכאן, אפשר להתחבר שוב ל’טבעת שפת מדבר’ ולחזור ליישוב ב-9 ק”מ נוספים.

לזכר נמי אפרים ז״ל – אוהב הארץ ונופיה עם כמיהה מיוחדת למדבר.
נמי שרת כלוחם בסיירת מטכ״ל ונפל בעת מילוי תפקידו ב- 18.2.1988, בעת ניווט בדד באזור מצפה רמון, אזור שאהב במיוחד.
נמי נולד במושב נבטים, בן שני לאבא וחנה.
התחנך בבית ספר ״עומרים״ֶ בישוב עומר ובתיכון ״מכללת אורט״. התגורר בכרמית שבירושלים.

נמי היה פעיל מאוד מבחינה חברתית וכיהן כראש מועצת התלמידים. במסגרת זו אירגן אירועים והירבה לסייע לחברים, לכן התייחסו אליו עמיתיו כאל אח בוגר בעל סמכות מוסרית מיוחדת.
נמי היה גבוה וחסון, מיעט בדיבור, הקרין ביטחון על כל סביבותיו, עם חיוך תמידי שנסוך על פניו. נמי, שגדל במושב, אהב את האדמה והטבע, אותם הכיר מקרוב. הוא השאיר אחריו יומן בו כתב את מחשבותיו, אהבתו לאביו, אהבתו למושב בו גדל, התלבטויותיו לגבי השירות הצבאי וההחלטה להתקבל ליחידה מובחרת ולתרום ככל יכולתו למדינה.

נמי אהב את המדינה ואהב לטייל בה.

מסלול זה מוקדש לערכים הרבים שהותיר אחריו:
אהבת הארץ, ציונות, אהבת אדם, תרומה אישית ומחויבות לחברה.