המסלול הירוק - 'טבעת שפת מדבר' - המועצה המקומית מצפה רמון : המועצה המקומית מצפה רמון

המסלול הירוק

טבעת ‬שפת‭ ‬מדבר‭

רכיבה בשבילי האופניים של מרחב שפת מדבר מהווה הזדמנות לחוות את המרחב המדברי והאורבני של מצפה רמון.

רמת רכיבה רמת רכיבה: קל
אורך מסלול 18 ק"מ
מיקום הר הנגב הגבוה – מצפה רמון
רכיבה רכיבה כיוון רכיבה: עם כיוון השעון
טיפוס מצטבר טיפוס מצטבר: 170 מ'
עונה מומלצת עונה מומלצת: כל ימות השנה
slide

אפשר להתחיל את הרכיבה ב-2 נקודות שונות: נקודה ראשונה מול המרכז המסחרי בקצה שביל האופניים שלאורך שדרות בן גוריון, נקודה שנייה בקצה המערבי של “טיילת אלברט“. משם, השביל עובר בתצפיות נוף מרהיבות לאורך המצוק של מכתש רמון, עד חורשת מצפה הכוכבים. רכיבה על השביל תוביל אותנו בין החוות החקלאיות, שמשלבות שיטות גידול מודרניות עם תשתית של חקלאות עתיקה. הכרמים והמטעים שלאורך נחל צין ופרויקט ׳שפת מדבר׳ הם חלק בלתי נפרד מהנוף שהיה קיים לאורך ההיסטוריה, עוד מימי הנבטים. בצומת של חוות שיזף השביל פונה דרומה ועולה לתצפיות נוף על הרכס שבין נחל צין למצפה רמון. משם השביל יורד מזרחה לצומת בית הקברות הבדואי, וחוזר לאורך הוואדי שמתחת לשכונת נוגה עד לחוות ‘חץ בשקט’. לסיום, השביל מתחבר לחורשת ׳צוהר למרחב׳, וחוזר דרך שדרות בן-גוריון על שביל אופניים סלול אספלט עד לנקודת ההתחלה במרכז המסחרי.