המסלול הכתום – שביל אופניים נחל צין מזרח - המועצה המקומית מצפה רמון : המועצה המקומית מצפה רמון

המסלול הכתום

שביל אופניים נחל צין מזרח

שביל שרובו על דרכי עפר כבושות לרכב וחלקו סינגל נוח ומישורי, באורך של כ-7 ק"מ. סינגל מדברי לרוכבות ורוכבים מיומנים, באורך של כ-3 ק"מ לכל כיוון.

רמת רכיבה רמת רכיבה: קל
אורך מסלול 7 ק"מ
מיקום הר הנגב הגבוה – מצפה רמון
רכיבה רכיבה כיוון רכיבה: ממערב למזרח
טיפוס מצטבר טיפוס מצטבר: 50 מ'
עונה מומלצת עונה מומלצת: כל ימות השנה
slide

תחילת הרכיבה בצומת חוות שיזף (אפשר להגיע לתחילת השביל עם ‘טבעת שפת מדבר’) לכוון מזרח, על דרך עפר כבושה לאורך נחל צין (זהירות – הדרך משמשת גם לרכבים). לאחר כ1.5 ק”מ נגיע לשער של חוות משכית, נרד מהדרך הרחבה אל דרך ג’יפים שתחבר אותנו למקטע סינגל מישורי בארוך 2 ק”מ, שיחבר אותנו לדרך עפר כבושה מאחורי חוות נועם במדבר ובסיס בה”ד 1 (כאן אפשר להתחבר גם ל’שביל ישראל לאופנים’ מקטע שדה בוקר מצפה רמון), וממשיך על דרך עפר מישורית לרכב, בהקפה מזרחית דרך חוות ‘נועם במדבר’, לאורך המחצבה, עד שמגיע לצומת “בית הקברות הבדואי”. מנקודה זאת אפשר להתחבר לטבעת שפת מדבר חזרה למצפה רמון או להשלים הקפה ולחזור לנקודת ההתחלה בכרם שיזף.