מפריד שומנים–
בעל עסק, יתקין, לפני התחברות מערכת השפכים של העסק לשוחת הביוב העירוני, מפריד שומן תקני. המפריד יתופעל ויתוחזק באופן שיאפשר עמידת העסק בערכי הפליטה לביוב הנדרשים בכללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע“ד – 2014.
המפריד יפונה ויתוחזק בתדירות ובאופן שלא תיווצר גלישת שומנים לצנרת הביוב.
למעבר לכללי התאגידי מים וביוב לחץ – כאן.
השומנים המפונים מהמפריד יפונו לאתר מאושר על פי כל דין ועל ידי קבלן מאושר לפי כל דין.
העתקי אישורי פינוי וקליטה יישמרו בעסק למשך 3 שנים ויוצגו בפני העירייה על פי דרישה.
בעל העסק יתקין נקודת דיגום, שתמוקם לפני נקודת החיבור של מפריד השומן אל צינור הביוב הראשי של העסק.
שמן מאכל משומש יאוחסן במיכל ייעודי בתוך העסק ויפונה לחברת מחזור מאושרת לפי דין. המיכל יהיה משולט ויעמוד בתוך מאצרה בנפח 110%. העתקי אישורי פינוי וקליטה יישמרו בעסק למשך 3 שנים ויוצגו בפני מפקחי העירייה על פי דרישה.
רעש–
בעל העסק לא יציב רמקולים, מחוץ למבנה העסק או בחזיתות מבנה העסק. הרמקולים בתוך מבנה העסק יהיו מכוונים אל תוך חלל העסק בלבד.
לא תותר נגינת תזמור או כלים מוזיקליים או השמעת מוזיקה תחת כיפת השמים או במקום פתוח בשטח העסק, אלא רק בשטח סגור של העסק ובהתאמה להנחיות של יועץ אקוסטי ובאופן שלא יגרמו מטרדי רעש והעסק יעמוד בדרישות תקנות למניעת מפגעים (רעש בלתי סביר) תש”ן- 1990 (להלן: “תקנות רעש בלתי סביר”).
למעבר לתקנות לחץ – כאן.
מפוחים ומנועים יותקנו באופן שלא יגרום למטרדי רעש, ועוצמתם תעמוד בדרישות תקנות רעש בלתי סביר.
ריחות–
עסק שמפעילותו קיים פוטנציאל גרימת ריחות, לרבות כתוצאה מטיגון, צלייה, אפיה ובישול, למעט עסק שקבל פטור לכך מאת העירייה, יתקין ויפעיל מערכת לטיפול בריחות ובזיהום אוויר על פי המפרט המיוחד לאיכות סביבה בבתי אוכל.
על גבי מתקני הטיפול תמצא בכל עת מדבקה מטעם החברה המתחזקת, ובה ציון תאריך טיפולי התחזוקה.
להנחיות למניעת מטרדים מבתי אוכל לחץ – כאן.
בשר–
- בפרקזה “בשר“ – בשר עופות, דגים ובקר או חלק ממנו, טרי, מקורר, קפוא, מבושל, מעושן, טחון או מעובד בדרך כל שהיא לרבות מוצרי בשר ומוצרים המכילים בשר.
- בעל עסק שמטפל בבשר ירכוש בשר, בתחומי המועצה אך ורק מיצרן מאושר על ידי משרד הבריאות ו/או החקלאות – לפי העניין.
- בעל עסק לא יכניס לעסקו בשר, שהגיע מחוץ למועצה, אלא אם כן עבר בדיקות משנה וקיבל חותמת של איגוד ערים לווטרינריה או הווטרינר של המועצה על תעודה ווטרינרית או תעודת משלוח הנלווית למשלוח שמאשרת אישור שהמוצר נבדק והותר לשימוש .
- בעל העסק ישמור בעסק את האישורים האמורים לעיל, שקבל בבדיקות המשנה (או העתקיהם) למשך שנה לפחות ויציגם לווטרינר המועצה או לתברואן, על פי דרישה.
- בעל עסק שקנה בשר בתחום המועצה, ישמור את קבלות הקנייה או העתקיהן למשך חודש ימים לפחות ויציגם לווטרינר המועצה או לתברואן, על פי דרישה.
- מוצרי בשר טריים (מצוננים), יישמרו עד להכנתם באריזותיהם המקוריות שעליהן תאריך פג התוקף של המוצר.
- אין להחזיק/ לאחסן/ למכור בעסק מוצרי מזון שהתאריך האחרון לשיווקם פג.
- מוצרי מזון שהוכנו בעסק ולא נצרכו באותו יום, יושמדו בסוף יום העבודה.
- בעל עסק לא יקפיא מחדש בשר שהופשר או טופל.
- בשר קפוא או מצונן יוחזק אך ורק בתוך מקרר בטמפרטורה המתאימה לו לפי כל דין.
- יש להפריד בין בשר מטופל לבין בשר שאינו מטופל .
- כל מוצרי המזון המוכנים בעסק, המאוחסנים בחדרי הקירור, יסומנו בתווית אשר תציין את תאריך הכנתם.
- פסולת של בשר ודגים תאוחסן במקרר מיוחד ותישמר עד לפינוי רכב האשפה. חל איסור להכניס פסולת של בשר ודגים ללא שקית אטומה למיכל האשפה של המועצה.
הצבת שולחנות וכיסאות מחוץ לבית העסק–
להנחיות לקבלת היתר להצבת שולחנות וכיסאות מחוץ לבית העסק לחץ – כאן.
שעות פעילות– פעילות בבתי אוכל תותר עד לשעה 23:00 לשם הפעלת העסק עד לשעות מאוחרות יותר יש לקבל היתר נפרד.
להנחיות הרשות לשעות פעילות ומתן היתרי לילה לחץ – כאן.
מותר במרכזים מסחריים, באזורי תעשייה ובתחנות דלק.
לא תתאפשר הצבת כיסאות ושולחנות למרכולים.