סיכום שבועי 11 – 7 במאי 2017

א. יום עיון עבור מרכזי הגיל הרך – התקיים בהשתתפות נציגי משרדי הממשלה השונים כדוגמת חינוך, רווחה ובריאות, אשר במוקדו עמדו המרכזים במצפה רמון ובירוחם. מודל העבודה הייחודי של אגף שח”ק היווה אבן מרכזית בדיון.
ב. הרחבת שעות הפעילות ב”גן מעיין” – בעקבות פגישת מנהל אגף שח”ק עם ראש מטה שר החינוך, נקבע השבוע כי גן “מעיין”, הגן לילדים בעלי צרכים מיוחדים במצפה רמון, יפעל עד השעה 17:00 (ולא עד השעה 16:000 כפי שהיה עד היום) ובנוסף, יופעל הגן עד לתאריך ה- 15.8.177 במקום עד סוף חודש יוני כפי שמקובל במרבית הגנים ובמוסדות החינוך בארץ. מדובר על הישג חסר תקדים לרווחת ההורים ולילדיהם. ההחלטה פורסמה בחשבון הטוויטר של שר החינוך, נפתלי בנט.
ג. צפייה באופרה “חליל הקסם” – תלמידי כיתות ד’-ו’ בבתי הספר הממלכתיים ביישוב, יצאו השבוע לצפות באופרה “חליל הקסם” בתיאטרון דימונה. להופעה קדמו מפגשי הכנה בכיתות על ידי אנשי האופרה.
ד. לקראת הקיץ: שיעורי שחייה לתלמידי כיתות ה’ – מדובר על פרויקט חדש המציע 7-10 שיעורי שחייה לבנים ולבנות מכיתות ה’, אשר יתקיימו בבריכה היישובית.
ה. “המורה של המדינה” – ד”ר שירי מסה, מורה לביולוגיה בתיכון השלום, נבחרה לשמש חלק מנבחרת 50 המורים של המדינה מתוך מאות רבות של מורים מכל רחבי הארץ. גאווה אמיתית ליישוב, יישר כח!
ו. ערב חשיפת מגמות בתיכון השלום – תלמידי כיתות ט’ והוריהם הגיעו השבוע לערב חשיפת המגמות בתיכון, דרכו שמעו על מגוון האפשרויות המובילות לעבר תעודת בגרות איכותית. לאחר מכן, התבקשו ההורים וילדיהם לנהל שיח משותף במרכזו תהליכי הבחירה המאפיינים אותם ולסיום, עברו כל המשתתפים בין תחנות המגמות השונות להתרשמות ראשונית. הערב נרשם כמוצלח ביותר.

2. ציון יום הניצחון על הנאצים – בהשתתפות מקהלת “רקפת”, בבית הקשיש. נכחו באירוע ראש המועצה, רוני מרום, סגן ראש המועצה, מיכאל אלחזוב, מנהל המרכז, אריק סמואלס וכל חברי המרכז הרב תחומי לאזרחים וותיקים.
המרכז פועל במתכונת יומית ומביא אליו עשרות תושבים מוותיקי הישוב לפעילויות העשרה מגוונות מידי יום.
3. סיכום רבעון א’ לשנת 2017 – התקיים באולם המופעים במתנ”ס, במהלכו סקר ראש המועצה את מגוון המיזמים, השותפויות והאירועים בתחומי החינוך, בינוי ופיתוח, רווחה, קהילה ועוד. מידי שלושה חודשים מתקיים במתנ”ס שיתוף ציבור לסיכום הרבעון החולף. הציבור כולו מוזמן.
4. ביקור חה”כ שרן השכל – חברת הכנסת מטעם הליכוד הגיעה השבוע למצפה רמון, לשמוע ולהכיר מקרוב את הנעשה ביישוב.

בתמונה: מקהלת רקפת באירוע יום הניצחון על הנאצים במרכז הרב תחומי לקשיש.