סיכום שבועי 3-5 במרץ 2017

א. אירוע “קול השלום” – במסגרת שבוע האומנויות של תלמידי “השלום”, התקיים ערב כישרונות צעירים בתיכון שכלל הופעת היפ הופ, קטעי נגינה של תזמורת היישוב עם תלמידי “השלום”, “רמון” ו”התורני- סביבתי”. האירוע היה מרשים ובולט באיכויותיו, יישר כוח לתלמידים ולצוות החינוכי.

ב. משלחת נוער לגרמניה – ראש המועצה ומנהל אגף שח”ק נפגשו השבוע עם משלחת הנוער והוריהם ערב יציאתם לתכנית ההידברות עם בני נוער מגרמניה. הודגשו תכלית היציאה, היבטי ייצוג- הישוב, הנגב ומדינת ישראל ולסיום חודדו נהלי השמירה על ביטחון ובטיחות המשתתפים.

ג. מלגת שיקום שכונות לשנת 2017 – השבוע יצא קול קורא להגשת בקשה למלגה להשלמת השכלה, הכשרה וקידום מקצועי מטעם המועצה המקומית. הגשת המועמדות תתאפשר עד ליום ראשון, ה- 2.4.17, לקבלת פרטים נוספים מוזמנים להיכנס לאתר המועצה המקומית או לדף הפייסבוק: “מועצה מקומית מצפה רמון”.

ד. הרצאות לעסקים – ההרצאה השביעית מתוך סדרת ההרצאות לעסקים  התקיימה השבוע והתמקדה בניהול מכירות בפלטפורמה “אמזון”, זאת מתוך ההבנה שעסקים מקומיים יכולים למכור מוצרים ושירותים ללקוחות מכל רחבי העולם ללא כל תלות במיקומם הגיאוגרפי.

ה. “מעורב ירושלמי” – סדנאות פורים התקיימו בשישי האחרון בביה”ס רמון במסגרת מיזם “בית קפה להורים ולילדים”.

ו. בית מדרש כרימון – כחלק מאירועי פורים, נערך משתה פורים בשיתוף פאב הברך שכלל לימוד וחגיגת פורים צוהלת במיוחד, שהמשיכה למסיבת פורים ב”ברך”.

ז. הרצאתו של ד”ר דניאל נווה – הרצאתו של האנתרופולוג, ההיסטוריון ואיש החינוך, ד”ר דניאל נווה, התקיימה השבוע ועסקה בסוגיות למידה, צמיחה והתפתחות ילדים לאור רשמיו וחוויותיו של נווה מביקורו בשבטים שונים מרחבי העולם. למעלה מ- 1000 אנשים הגיעו להרצאה, שהייתה מרתקת ביותר.

ח. סוגיות בחינוך במרחב הפריפריאלי – ראש אגף שח”ק, יואב דוניץ, הרצה השבוע בפני 23 ממנהלי יחידות קידום הנוער במחוז הדרום, על ההתמודדויות הייחודיות למצפה רמון ועל מודל שח”ק הטומן בחובו פתרונות רבים לאתגרים שונים.

2. הזנקת תכנית “אבירי המכתש”– בשעה טובה תכנית אבירי המכתש יוצאת לדרך! לאחר שגובשה קבוצת תושבים בעלי רצון לשנות ולהעלות את המודעות הציבורית לסביבה ולקהילה, נערך מפגש הפתיחה הרשמי במועדון הג’אז. בהצלחה!

3. פתיחת המרכז הרב תחומי לאזרחים וותיקים – השבוע התקיימה פתיחתו הרשמית והמחודשת של המרכז הרב תחומי לקשישי היישוב. הפתיחה כללה נשיאת דברים מאת ראש המועצה, מנהל המחלקה לשירותים חברתיים ומנהל המרכז הנכנס. בסיום הטקס החלו הופעה וריקודים. בהמשך השבוע צוינו במתנ”ס חגיגות יום ההולדת לקשישים ומסיבת פורים. רק בשמחות!

4. סקייטפארק מצפה רמון – עם תחילת השבוע נפתח  לראשונה מתחם הסקייטפארק לרווחת כלל  תושבי היישוב. המקום מאפשר מפגשים חברתיים וגלישה בסקייטבורד, רולר בליידס, סקטים ועוד. במהלך חופשת הפסח, צפויה להתקיים הפתיחה הרשמית במעמד תורמי  הפארק מארה”ב, ביום רביעי ה- 12.4.17, כולם מוזמנים.

בתמונה: מסיבת פורים היישובית במועדון הג’אז מצפה רמון.