סיכום שבועי 3-7 בדצמבר 2017
    • א. ביקור וועדת פרס החינוך במצפה רמון– במסגרת מועמדות מצפה רמון לקבלת פרס החינוך הארצי, הגיעה השבוע וועדה שכללה את מנהלת המחוז, מפקחים, מנהלי מכלולים, אנשי חינוך ועוד במטרה לראות מקרוב את הנעשה בתחום החינוך ביישוב. הביקור כלל הופעה של ילדי סולמות, סיור בגן קשת, תערוכה ומיצגים במתחם המדעים בבית הספר השלום אשר פרסו את כל תחומי שח”ק מגני הילדים ועד להשכלה הגבוהה.
    • ב. פתיחת “כיתת וותיקים” בביה”ס השלום– בית הספר שמח להזמין אזרחים וותיקים (גמלאים), תושבי מצפה רמון ללמוד קורסים ייחודיים החל מחודש ינואר הקרוב, בימי ראשון ורביעי בין השעות 8:15- 11:30. מבין הקורסים הנלמדים: יישומי מחשב ואפליקציות, יוגה, קולנוע ופוליטיקה וממשל. להרשמה ניתן לפנות למזכירות ביה”ס: 08-6588322
  1. הקרנת הסרט “מבצע חתונה”– הקרנת סרט דוקומנטרי מאת ענת זלמנסון קוזניצוב, המספר את סיפורם של קבוצת יהודים (לנינגרד 1970) שניסו לחטוף מטוס ריק כדי לברוח לישראל ונתפסו ע”י הקג”ב. במאית הסרט חושפת דרך מסע אישי את סיפורם של הוריה, ממנהיגי הקבוצה. הסרט הוקרן במתנ”ס במסגרת התכנית “כשעברית פוגשת רוסית” מבית אסיף מצפאי.
  2. טקס הנחת אבן פינה למצפור ע”ש איטקיס- הונחה אבן הפינה למצפור בראש “מעלה העצמאות” ע”ש ברק ועמיחי איטקיס ז”ל, שני אחים, חללי צה”ל.
    האירוע התקיים במעמד שר התיירות, מר יריב לוין, ראש המועצה, רוני מרום, נציגי צה”ל, נציגי החמ”ת והמשפחה.
  3. עדכונים בנושא תחבורה ציבורית- החל מהשבוע ניתן להזמין מקומות לנסיעה לאילת בקו 392 של חברת “אגד” העובר במצפה רמון לכיוון אילת.

בנוסף, בחודשים האחרונים נרשמו לא מעט תלונות בנושא תחבורה הציבורית כדוגמת אי הגעת אוטובוסים, איחורים ועוד. המועצה המקומית ומרכז הצעירים בשיתוף משרד התחבורה מבקשים לטפל בנושא על ידי תיעוד ואיסוף נתונים מהשטח. מצורף טופס למילוי ועדכון כל בעיה בה נתקלתם בתחום התחבורה הציבורית על מנת שנוכל לקבל תמונת מצב מהימנה עבור מצפה רמון.

קישור לטופס:  https://goo.gl/forms/1Edzi6d47zvQ3WqY2 , ניתן למלא טלפונית מול מזכירות מרכז הצעירים.

בתמונה: מתוך הופעת ילדי “סולמות” במסגרת ביקור חברי וועדת פרס החינוך ביישוב.