סיכום שבועי 31 – 21 במאי 2017

• א. אירועי חג השבועות– כמידי שנה, צוינו אירועי חג השבועות במוסדות החינוך ביישוב כדוגמת הטקס המסורתי של ביה”ס רמון וחגיגות  הורי ותלמידי  ביה”ס רותם בכרם ננה.
  • ב. “חולמים בהראל”- בשעה טובה החלה תכנית החוגים החדשה בבית הספר ממ”ד הראל הנושאת חוגי העשרה בתחומים מגוונים כמו: אקולוגיה, עיסת נייר, שחמט, כתיבה עיתונאית, דרמה, תנועה, כדורגל ועוד.
  • ג. ערב שורשים– תלמידי כיתות ז’ בתיכון השלום הגיעו השבוע עם הוריהם והצוות החינוכי להצגת עבודות השורשים עליהן עמלו בחודשים האחרונים, במעמד ראש המועצה, מנהל אגף שח”ק והצוות החינוכי. היה זה ערב מרגש במיוחד בו לכל תלמיד ניתנה הזכות להכיר מקרוב את אילן היוחסין של משפחתו ולהתגאות בשורשיו.
  • ד. מיזם שישי נקי מבית צאל”ה כמידי שישי מגיעים סטודנטים ממיזם צאל”ה לפעילות סביבתית בשכונות השונות במטרה להעלות את תשומת הלב בציבורית לשמירה עם הניקיון וטיפוח סביבת המגורים של כולנו. השבוע התקיימה פעילות קהילתית- סביבתית באחד הבניינים ברח’ עין עקב. הפעילויות פתוחות מידי שישי לציבור הרחב.
  • ה. פרידה ממנהלת מרכז הצעירים- השבוע סיימה מנהלת ומייסדת מרכז הצעירים מצפה רמון, מיטל שקד את תפקידה לאחר 8 שנות פעילות רוויות עשייה עבור קהילת הצעירים ביישוב. בהצלחה בהמשך הדרך!
  • ו. שיפוץ חדר המוסיקה במתנ”ס- השבוע יצאו לדרך עבודות שיפוץ אולפן ההקלטות וחדרי המוסיקה במתנ”ס בשיתוף המועצה המקומית וקק”ל בריטניה.
  1. ציון יובל שנים לאיחוד ירושלים – חגיגות יום ירושלים התשע”ז החלו בתהלוכה גדולה שכללה הופעה “ניידת”, דגלים ושירים אשר הסתיימה באמפי-תאטרון היישובי בו נערכה העצרת המרכזית במעמד ראש המועצה ורבים מתושבי היישוב. בסיום עלה הזמר, יהודה סעדו להופיע. יישר כוח גדול לכל העוסקים במלאכה.
  2. תיקון ליל שבועותבערב שבועות התקיימו תפילה ו ארוחת חג בבוסתן רימונים בארגון בית המדרש “כרימון ” והחל מהשעה 22:00 ועד השעות הקטנות של הלילה התקיימו במרכז הצעירים שיעורים ברוח החג.
  3. השקת האפליקציה לתושב- במהלך השבועות האחרונים חולקו בתיבות הדואר הזמנות להוריד לטלפונים הניידים את האפליקציה החדשה לשירות לתושב שעיקרה הגברת הנגישות והטיפול בתחומי המועצה כגון: גינון, תקלות מים, פינוי גזם וגרוטאות, כלבים משוטטים, ניקיון ועוד. האפליקציה “חינמית” ונוחה מאוד לשימוש- “בשבילך כאן ועכשיו”.
  4. דוקו-טיים סינמכתש- במסגרתו הוקרן סרטו עטור השבחים של היוצר סטיבן ביגלאייזן, “עד קצה הזריחה”, על הזקנה הנוגעת לכולנו. בסיום נערך מפגש מרתק עם יוצר הסרט. למידע אודות סרטים נוספים ניתן לפנות למזכירות המתנ”ס.
  1. שיפור פני הישוב– בשעה טובה השבוע הגיעו פחים חדשים למוסדות החינוך ביישוב ואף הותקנו שירותים ציבוריים מול בניין המועצה לטובת חיילים ואורחים המגיעים למצפה רמון. מדובר על מבנה זמני עד לפתיחת המרכז המסחרי החדש “אבן דרך”.

בתמונה: מיזם “שישי נקי” ברח’ עין עקב השבוע.