סיכום שבועי 1-5 ביולי 2018

א. יום עיון יישובי בנושא בעיות קשב וריכוז- התקיים בהובלת אגף שח”ק סביב בעיות קשב וריכוז במעגל החיים וכלל 70 משתתפים ביניהם הורים, אנשי חינוך ומטפלים. במהלך יום העיון נערכו הרצאותיהם של גלית יצפאן “אבדות ומציאות” ושל ד”ר יאיר צדקה “קשב קשב תרדוף” וסדנאות מקצועיות. בסיום נערך טקס הענקת מלגה עבור מיזם חינוכי ע”ש חנית שושן ז”ל, מחנכת וותיקה ואהובה בביה”ס רמון שהלכה לעולמה בטרם עת. במלגה זכתה הגננת, נורית יוקל, על המיזם החינוכי “מלאכת בראשית”- הכנסת מלאכות בראשית לגן ולקהילה.
ב. ביקור משלחת אנשי חינוך מהעיר שוונצינגן בגרמניה – משלחת של כ- 12 אנשי חינוך, מנהלי בתי ספר ובראשם ראש העירייה הגיעו זו הפעם השנייה למצפה רמון, כחלק מהידוק היחסים עם המועצה ובעיקר סביב תחום הנוער ומעורבותו בקהילה. במהלך ביקורם היו בקייטנות הילדים וצפו בפעילות המד”צים, סיירו ברובע דרכי הבשמים, נפגשו עם רותי ביטון והנוער במרכז הנוער ולסיום נהנו מהופעה במועדון הג’אז. תודה גדולה לכל הנוגעים בדבר.
2. הפנינג “אדם מדבר אמנות” במרכז לאזרחים וותיקים- השבוע נערך במרכז לאזרחים וותיקים של מט”ב, הפנינג מקסים במסגרת פעילות “אדם מדבר אמנות” המשלבת בין הקהילה לסביבה. מטרת הפעילות הייתה לפתח ולעודד יצירה המשתלבת בסביבה הייחודית של מצפה רמון, בטבע, בתנועה ובצלילים. היצירות שהוכנו על ידי המשתתפים מעטרות כעת את המרכז ומבטיחות למבקרים בו קבלת פנים מרהיבה מלאת חיים. הפעילות נערכה בשיתוף מרכז פסג”ה ומכללת “קיי” במסגרת ההשתלמות הארצית “אדם מדבר אמנות”.
3. טורניר סיום ליגת מאמנט דרום- בנות קבוצת מאמאנט, “מאמצפה”, השתתפו בטורניר שנערך בבאר שבע וכלל הענקת תעודות הוקרה ואת משחקי הגמר בהם הגיעה קבוצת “מאמצפה” למקום ה-2 והמכובד מתוך 10 קבוצות.
4. אירועי הקיץ במתנ”ס- שבוע גדוש בפעילויות מגוונות למשפחות ולילדים התקיים במתנ”ס ביניהן: הפנינג יצירה “למטה בשכונה” בדשא ליד המרכז המסחרי בהובלת צאל”ה ומרכז הצעירים, סדנת הולה הופ ופריסטייל פריזבי במסגרת הפנינג קהילתי “תצאו בחוץ” המתקיים לאורך חודש יולי מידי רביעי, “הקרקס של אנאל” במופע “ג’וסי לוסי” שכלל מופע אקרובטי קומי מבית תאטרון “המטמון”, ערב פיצה והקרנת סרט “הקול בראש”, במסגרת הסינמכתש (לאורך חודשי החופש הגדול, מידי יום שני, בשעה 17:00 במתנ”ס) ופעילויות לנוער ולמבוגרים: מופע הסטנדאפ של יוסי גבני והרצאת ערב בספריה בנושא חורבן בית המקדש השני מנק’ מבט היסטורית, תודה לדוד גולדשמיט ולצוות הספריה על ערב מרתק.

בתמונה: מתוך הפנינג “תצאו בחוץ” בדשא מאחורי המתנ”ס, המתקיים בכל יום רביעי בחודש יולי.