סיכום שבועי 10 – 6 לנובמבר 2016
  • א. הכשרת צוות חינוך חברתי-קהילתי – ההכשרה יועדה לכלל מדריכי הנוער ביישוב והועברה על ידי העובדים הסוציאליים לנוער מטעם המחלקה לשירותים חברתיים. במפגש השבועי עסקו המשתתפים באפיונים סיכוניים של בני נוער כחלק ממיצוי תפישת הפעולה החינוכית- יישובית. ההדרכה הייתה מעצימה וחשובה ביותר.
  • ב. וועדות קבלה מיזם צאל”ה – כחלק מפתיחת מיזם צאל”ה (צעירים אקטיביים למען הקהילה) הכוללת מתן דירות לסטודנטים במחיר מסובסד בתמורה לשעות פעילות בקהילה, החלו השבוע וועדו קבלה אליהן הגיעו כ- 15 צעירים. בהמשך יתקיים יום ראיונות נוסף בעקבותיו יתחיל בשעה טובה איוש הדירות.
  • ג. השתלמות לסייעות צמודות – זוהי השנה השנייה בה מופעלת מסגרת ההשתלמות והחניכה לסייעות הצמודות במסגרות החינוך במצפה רמון, מתוך ההכרה הגוברת בחשיבות תפקידן עבור ילדינו.
  • ד. הרצאה בנושא תיירות מקיימת – השבוע התקיימה במרכז הצעירים הרצאה נוספת מסדרת ההרצאות לפיתוח עסקי, והפעם בנושא תיירות מקיימת וההצדקה הכלכלית לשיתופי פעולה בין בעלי העסקים ביישוב ובכלל. ההרצאה נערכה בהנחיית הגב’ אתי בלו, בעלת ניסיון רב בנושא כלכלה מקומית מקיימת. ההרצאה הבאה תתקיים ביום שני, ה – 5.12.2016 בנושא שיווק ובעיקר על הקשר בין בעל העסק לצורת השיווק האידיאלית עבורו.
  1. חודש הקשיש – חודש הקשיש נפתח בתחילת חודש נובמבר במהלכו התקיימו מגוון פעילויות לקשישי מצפה רמון ביניהן סדנת גינון עם נטע סוקניק, פתיחת הפרויקט לתיעוד הקשישים בשיתוף ביה”ס התורני- סביבתי לבנות והמחלקה לשירותים חברתיים. בהמשך השבוע צוין באולם קפה תאטרון במתנ”ס “יום השיבה” בהובלת צעירים מקהילת העבריים בו נהוג לכבד ולהוקיר את קשישי המשפחה בין אם בהכנת מאכלים, הקדשת תשומת לב, ריקודים, שירים ועוד. היענות הקשישים הייתה גבוהה והאווירה הייתה נהדרת.

בתמונה: ג’ני קניאס עם הדסה טרבלסי באירוע פתיחת הפרויקט לתיעוד הקשישים שנערך השבוע באולם קפה תאטרון במתנ”ס.