תושבים
סיכום שבועי 13 – 8 למאי 2016
    • א. טקסי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה – נערכו באנדרטאות השואה והזיכרון ביישוב, בהפקת יחידת הנוער, תלמידי תיכון “השלום”  ותושבים. יישר כוח לכל הנוגעים בדבר.
    • ב. טקס יום העצמאות של ילדי הגנים – התקיימו במדשאות הבריכה היישובית, הילדים הגיעו עם חולצות תואמות והניפו דגלים.
    • ג. השתלמויות הכשרות וסדנאות – השבוע התקיימו מס’ סדנאות ומפגשים להורים כדוגמת סדנת הורים לגיל ההתבגרות, סדנת הורים לגיל הרך בהנחייתה של עדנה אתרוג, מפגש הורים ראשון כהכנה לכיתה א’ בליווי צוות מקצועי, השתלמות בביה”ס התורני בנושא לקויות למידה ועוד. מטרת הסדנאות לייעץ, להדריך וללוות את ההורים ואת הצוות החינוכי בדילמות ושאלות העולות מחיי היום יום.
  2. טקס יום הניצחון על הנאצים – נערך באולם המופעים במתנ”ס בהשתתפות ראש המועצה, מנהל המחלקה לשירותים חברתיים, מנהלת תחום הנוער, עו”ס קשישים, וטרנים ובני משפחותיהם. הטקס כלל הופעה של חברי האופרה הישראלית יוצאי ברית המועצות ששרו שירי ניצחון, קלאסיקות שונות וכמובן את שיר הניצחון במהלכו הקהל הנרגש קם על רגליו והצטרף לשירה. מידי שנה מציינים את יום ניצחון בעלות הברית על הנאצים וסיום מלחמת העולם השנייה, עבור מי שלחם בצבא ברית המועצות מדובר על גאווה עצומה.
  3. כנס מצפה רמון לשוויון בבריאות – זו הפעם הרביעית שהכנס הארצי לשוויון בבריאות מתקיים במצפה רמון. נושא הדגל עסק ברפואה בנגב, בהמלצות לשינוי פני הרפואה ובנקודות מבטן של הרשויות המקומיות ושל מערכת הבריאות. מבין משתתפי הכנס: המשנה למנכ”ל משרד הבריאות, מנכ”לית קרן מיראז’, חברי פדרציית יהדות צפון אמריקה, מנהלי קופות החולים, רופאים, חברי אקדמיה ועוד. תודה גדולה לאורנה דותן שהובילה את הכנס מטעם המועצה.
  4. אירועי יום העצמאות – טקס פתיחת אירועי יום העצמאות נערך כמידי שנה באמפי וכלל הופעה של ילדי “סולמות, מופע דגלנות של ילדי “הטייסת” וריקודים של ילדי היישוב משכבות גיל שונות. בנוסף התקיים מופע זיקוקים והופעות של להקת הנוער ולהקת “הכנענים”. החגיגות נמשכו במועדון הג’אז, פאב הברך ועוד. לבני הנוער נערכה מסיבה בקפה תאטרון במתנ”ס. תודה לכל מי שעשו ימים כלילות למען הצלחת אירועי יום העצמאות ה- 68 למדינת ישראל במצפה רמון.
  5. ביקור משלחת יזמים במצפה רמון – כ- 20 יזמים ומובילים בתעשיית ההייטק הגיעו למצפה רמון השבוע על מנת להכיר מקרוב את הפרויקטים השונים בשאיפה ליצור שיתופי פעולה עתידיים. הביקור כלל שיחה עם ראש המועצה וביקור ב”מקאן ואלי” ובמיזם התעסוקתי “מדבר 19”. לסיום קינחו בסיור ברובע דרכי הבשמים.