תושבים
סיכום שבועי 7 – 1 למאי 2016
    • א. שיפוץ במועדונית השיקומית – שלב השיפוצים והתאמת המבנה לפעילות המועדונית הגיעו לקיצם, הצוות והילדים שבו השבוע למבנה המועדונית החדש.
    • ב. הרצאת זהות – במסגרת סדרת הרצאות זהות, התקיימה השבוע הרצאה עם הסופרת והמשוררת, איריס אליה כהן. יותר מ- 40 תושבי מצפה רמון והסביבה הגיעו לשמוע ולקחת חלק בהרצאה.
    • ג. הרצאה בנושא יזמות – במסגרת פרויקט “אסיף מצפאי”, נערכה הרצאה ליזמים עם ד”ר מירב גוטמן אהרון ולאחריה שיחה עם ראש המועצה. המפגש היה פורה.
    • ד. הצגות בגני הילדים – השבוע התקיימו מספר הצגות לגני הילדים כמו: הנעליים של אדון סימון מאת תיאטרון “אורנה פורת” וכן, ההצגה “הרבנית קאפח” מאת גלית שמר. בנוסף, מרכז “דרור” ערך פעילות בכל הגנים בסימן 60 שנה למצפה רמון והיערכות לרגל ציון יום העצמאות.
  2. טקסי יום השואה ואירועי “זיכרון בסלון” – התקיימו בכל מוסדות החינוך, טקס ערב יום השואה באחריות יחידת הנוער וטקס יום השואה באחריות תיכון “השלום”. בנוסף לטקסים, התקיימו שני אירועי “זיכרון בסלון” בהם נשמעו עדויות ונערכו דיונים בבתי תושבים. אירועים מעין אלה מספקים ערך מוסף לקהילה ולמשמעות זיכרון השואה.
  3. קול קורא לתכנון מבנה המועצה – התקיימה וועדת שיפוט לחמשת המועמדים האחרונים בסיומה נבחרה ברוב קולות חברת “מבטים” לתכנן ולהקים את מבנה המועצה החדש.
  4. מנחת מצפה רמון “מתעורר לחיים” – כ- 70 מטוסי אולטרא-לייט נחתו ביום שישי האחרון במנחת מצפה רמון במסגרת ביקור טייסי אגודת התעופה הספורטיבית במרכז המבקרים ע”ש אילן רמון. היה זה מחזה עוצר נשימה של ממש.