סיכום שבועי 15 – 11 לספטמבר 2016
  • א. צירוף גן “עוז” לתכנית מיל”ת – בשעה טובה ומוצלחת הצטרף גן “עוז” לתכנית מיל”ת (יום לימודים ארוך, כולל הזנה ותכנית חינוכית- איכותית). גן “עוז” הינו הגן החמישי שנכלל בתכנית מיל”ת ביישוב.
  • ב. אירועים בתחום החינוך היישובי – השבוע נרשמו מספר אירועים ייחודיים ביניהם הרמת כוסית במרכז לגיל הרך במעמד יו”ר עמותת “יחדיו” ומנהל אגף שח”ק לברכת תחילת שנת הלימודים תשע”ז ובנוסף ילדי “סולמות” (תלמידי ביה”ס רמון וחטה”ב בי”ס השלום) הופיעו השבוע במלון “בראשית” במסגרת ביקור תורמי התכנית במצפה רמון, באירוע נכחו מנהל אגף שח”ק, מנהלות בתי הספר “רמון” ו”השלום” ומנהלת התכנית שנשאו ברכות.
  • ג. הכשרת צוותי הנוער – הכשרה משותפת וראשונה מסוגה לצוותי הנוער ביישוב נערכה יחד עם המחלקה לשירותים חברתיים ונציגים מכלל תנועות הנוער הפועלות ביישוב.
  • ד. “שולחן עגול” בנושא השכלה גבוהה – השבוע התקיים מפגש בסגנון “שולחן עגול” בהשתתפות הנהלת שח”ק, נציגי המחלקה לשירותים חברתיים, מנהלת מרכז הצעירים והרכזת להשכלה גבוהה, יחידת הנוער ונציגי תיכון “השלום”. המפגש עסק בקידום ההשכלה הגבוהה במצפה רמון כשבמהלכו הוצגו נתונים כגון: כמות הסטודנטים ביישוב, כמות המתעניינים בלימודי גבוהים וכדומה במטרה לשפר את נגישות שירותי מרכז הצעירים בתחום ההשכלה הגבוהה.
  1. ערב חשיפה “אסיף מצפאי” – במהלכו סוכמו שנתיים של פעילות ענפה בתחום היזמות המקומית. לאירוע הגיעו כ- 75 תושבים והשתתפו בו מיזמים כגון: קדירת המדבר, סיירת יעל- להגנת חיות הבר, צוות רדיוסבתא שהעלה את האירוע לשידור חי  ויזמים נוספים שהציגו את התכניות לעתיד. האווירה הייתה אווירת חג של ממש, בסיום הערב חולקה חוברת המסכמת את כלל המיזמים שנעשו בשנתיים האחרונות.
  2. ערב סיום פרויקט תיעוד קשישים – האירוע נערך במרכז היום לקשיש ובו נכחו וותיקי היישוב אשר הגיעו מלווים עם בני משפחותיהם, תלמידות כיתה ח’ מביה”ס התורני עם המחנכת שירה הנדלר, גרעין “ועליתם בנגב”, נציגי המחלקה לשירותים חברתיים, מנכ”ל המועצה ומנהל אגף שח”ק. האירוע כלל ברכות ומצגת אשר תיעדה בקצרה את קורות חייהם של הקשישים. בסיום הערב קיבלו הקשישים ספר המתעד את סיפור חייהם. יישר כוח לקרן מלקוש, מרים קדוש ולשירה הנדלר שליוו את הפרויקט וכמובן לתלמידות המקסימות ולקשישים שקיבלו אותן בחום.

בתמונה: מתוך ערב החשיפה של “אסיף מצפאי”, השבוע במרכז הצעירים.