סיכום שבועי 18 – 14 לפברואר 2016
    • א. ביקור מנהלי מערכת החינוך מרעננה במצפה רמון – במהלך השבוע הגיעו 35 מראשי מערכת החינוך ברעננה ביניהם ראש מינהל החינוך, מנהלת המחלקה לחינוך יסודי, 14 מנהלי בתי ספר, מנהלי השפ”ח ועוד לטובת יום ביקור במערכת החינוך היישובית במהלכו ביקרו ב”גן קשת”, שמעו על יוזמת ה”פריסקול” ולקחו חלק בפעילות משותפת עם מנהלי בתי הספר, מורים וגננות ממצפה רמון. במהלך המפגש הוצגה מתכונת הניסוי ברעננה על ידי ראש מינהל החינוך בעיר ואף התקיים שיח שותפים.
    • ב. תמונת עתיד מערכת החינוך – התקיים בהשתתפות של כ- 40 מנהלים, מורים, תלמידים ומשתתפי ההשתלמות היישובית. המפגש כלל עיסוק בתמונת העתיד של מערכת החינוך בשנת 2021 ממגוון נקודות מבט.
    • ג. קבוצת הורים לומדים – כחלק ממהלך חיזוק הנהגת ההורים היישובית החלה סדרת מפגשי למידה מונחים. השבוע התקיים המפגש הראשון שעסק במעורבות הורים בחינוך, בהנחיית עפרה אזרן.
    • ד. פתיחת תכנית “פעמונים” – נפתחה הכשרתם של כ- 20 מתנדבים אשר ישמשו כמלווי משפחות לניהול כלכלה משפחתית מאוזנת. ההכשרה תארך כ-7 מפגשים ותועבר על ידי כלכלנית מטעם העמותה. ההכשרה הינה פרי שיתוף פעולה בין אגף שח”ק לבין מרכז אהו”ד ועמותת פעמונים במטרה לשפר את התנהלותן הכלכלית של משפחות ביישוב.
    • ה. “ביזסטודנט” – השבוע הושק לראשונה כרטיס ההנחות לסטודנטים המצפאים! הבשורה הופצה בתיבות הדואר ובפייסבוק ואף חולקו מדבקות. מס’ כרטיסי “ביזסטודנט” ראשוניים כבר הונפקו וזו רק ההתחלה.
    • ו. “מדבר 19” – השבוע נערך כנס חשיפה וראיונות למיזם התעסוקתי שעיקרו הכשרה וגיוס עובדים בעיקר לתחומי הנהלת חשבונות ושירות לקוחות. לכנס הגיעו 40 תושבים מתוכם 26  שמצאו עניין במיזם, המשיכו לשלב הראיונות.
  2. לוגו המועצה המקומית מצפה רמון – כחלק מתהליך המיתוג היישובי, פורסם השבוע קול קורא לתושבים להשתתף בבחירת הלוגו החדש למועצה המקומית. בהמשך יוצגו מספר אופציות לבחירת ציבור התושבים.
  3. ביקור מנכ”ל משרד התיירות במצפה רמון – השבוע ביקרו במצפה רמון אמיר הלוי, מנכ”ל משרד התיירות, ודורון אהרון סמנכ”ל הפיתוח. במסגרת הביקור נסקרו כלל הפרויקטים המתוכננים לביצוע בשנים הקרובות. כמו כן, נערכה היכרות עם קבוצת רוכבים בינלאומית שבסיסה בישראל, במהלכה דנו רבות על הפוטנציאל הגלום במצפה רמון כיעד אידאלי לאימונים עבור קבוצות ספורט בינלאומיות. הביקור הסתיים ברכיבה משותפת סביב מצפה רמון  על מנת להכיר את שבילי האופניים שיסללו סביב היישוב בשנה הקרובה.
  4. פרידה מהגזבר היוצא – שוקי מנשה, אשר כיהן כגזבר המועצה המקומית במשך שש השנים האחרונות, סיים רשמית את תפקידו בטקס צנוע שכלל מילות תודה והערכה על פועלו ועל תרומתו להבראתה הכלכלית של המועצה.
  5. ביקור שר החקלאות – השבוע הגיע לביקור במצפה רמון שר החקלאות מר אורי אריאל. במסגרת הביקור סייר בכרם רמון. בין הנושאים לדיון היה התמיכה בחקלאות עירונית.
  6. פתיחת תחנת כיבוי-אש מצפה רמון – השבוע נחנכה תחנת כיבוי האש החדשה והמשופצת במצפה רמון בנוכחות חה”כ נאווה בוקר, ראש המועצה ומפקדי תחנות כיבוי במרחב דרום. בטקס לקח חלק הכבאי הראשון בתחנת מצפה רמון- מלך בוקסנבאום.
  7. קונצרט פלמנקו במתנ”ס – השבוע נערך ערב שירה וריקודי פלמנקו לוותיקי היישוב. כ- 100 תושבים הגיעו לצפות בקונצרט ולחגוג את יום הולדתם של ילידי חודש פברואר, היה שמח!
  8. “סמרתון” – השבוע הוזנקו ממצפה רמון  כ-250 רוכבים במסגרת מרתון אופני ההרים המדברי הראשון מסוגו, בשיתוף קיבוץ סמר, “עז הרים” ו”סמר בייק הוטל” שבערבה הדרומית. זהו צעד חשוב לעבר הפיכת מצפה רמון ליישוב המעודד תחרויות ואימוני ספורט מקומיים ובינלאומיים כאחד.