סיכום שבועי 11 – 7 לפברואר 2016
    • א. “מחשב נייד לכל מורה” – במסגרת התכנית, חולקו השבוע 70 מחשבים ניידים למורים שהצטרפו לתכנית בשילוב הדרכה מקצועית. מטרת התוכנית הינה להקנות כלים להפיכת סביבת הלמידה למתקדמת יותר ואף לספק למורים את הידע המרבי בתחומם. חלוקת המחשבים נחתמה בטקס חגיגי שנערך במתנ”ס, בין הנוכחים היו ראש המועצה, יו”ר מפעל הפיס, האלוף במיל עוזי דיין, מייסד ונשיא קרן אתנה, אורי בן- ארי, מנכ”ל הקרן לקידום מקצועי בהסתדרות המורים, שלמה ישי, יואב דוניץ מנהל אגף שח”ק ועוד.
    • ב. ערב הוקרה לסייעות גני הילדים – התקיים במרכז פסג”ה כמחווה לעבודתן הקשה וכהוקרה על פעילותן של הסייעות. הערב נפתח בברכות ראש המועצה ומנהל אגף שח”ק והמשיך בארוחת ערב וסדנא מרתקת. האירוע הסתיים בחלוקת שי לסייעות.
    • ג. מרכז יום לקשיש – נפתח השבוע במתכונת זמנית במתנ”ס. המועדון פעיל חמישה ימים בשבוע, מתוכם שלושה ימי פעילות מלאה בין השעות 8:00-13:00 בהם מוגשות ארוחות בוקר וצהריים בנוסף לשלל פעילויות חברתיות. התושבים הוותיקים מוזמנים להגיע וליהנות מחברה ופעילות המיועדת במיוחד עבורם.
    • ד. תכנית “אמירים” למצטיינים – פועלת ביישוב זו השנה השנייה בה משתתפים 15 תלמידים מצטיינים משכבות ג’-ה’. השבוע הוזמן מנהל אגף שח”ק במסגרת קורס מנהיגות חברתית להצגת יוזמת התלמידים להקים בוסתן  שבעת המינים בביה”ס.
    • ה. מפגש ועדי הורים בבי”ס “השלום” – התקיים השבוע בהמשך למפגש ההורים בבי”ס רמון. המטרה להעמיק את השיח ושיתוף הפעולה בין הצוות החינוכי, התלמידים וההורים. במפגש נכחו ראש המועצה ומנהל אגף שח”ק.
    • ו. ערב יזמים לתלמידי אוני’ בעם – התקיים השבוע מפגש העשרה למשתתפי אוניברסיטה בעם הלומדים מנהל עסקים עם בעלי עסקים בישוב- אלונה רחמילוב, איתי קינן והדס מאיר. במסגרת המפגש בעלי העסקים סיפרו למשתתפים על הדרך האישית שעברו עד להקמת העסק והשיבו לשאלות. המפגש נחתם בשיחה עם מנהל אגף שח”ק.
    • ז. שעות פתיחה מרכז הצעירים – כחלק מביקוש גובר של תושבים לשימוש במתקני מרכז הצעירים, הורחבו שעות הפעילות במרכז – החל מהשבוע מרכז הצעירים יישאר פתוח עד לשעות מאוחרות יותר ובנוסף ייפתח לציבור בימי שישי בבוקר.
  2. תחבורה ציבורית – חדשות משמחות עבור חיילים ומועסקים רבים בישוב: החל מה- 21.2  קו 60 ייכנס לתחנות בתוך קריית ההדרכה ע”ש אריאל שרון (עיר הבה”דים)- בניסעה היוצאת ממצפה רמון בשעה 6:30 ובנסיעות היוצאות מב”ש בשעה 15:35 ובשעה 16:20. היוזמה בשיתוף מלא עם משרד התחבורה למען תושבי האזור.
  3. אסיף מצפאי – אבי סבג, מנהל ומייסד בי”ס “מוסררה” לאומנויות בירושלים, הגיע השבוע לביקור והרצאה בישוב על אומנות, על מקומה בחיינו ועל יכולתה לעורר שינוי במרחב הציבורי. בהרצאתו נכחו כ- 50 תושבים ובסיום נערך דיון על עשייה אמנותית במצפה רמון.
  4. פינוי פסולת בניין – נכון להיום פונו כ- 4,680 טון של פסולת בניין מרחבי הישוב שהם 260 משאיות.