סיכום שבועי 20.4 – 9.4 באפריל 2017

עקב אירועי חג הפסח, הסיכום השבועי ידווח על קצת יותר משבעה ימים, לנוחיותכם.

• א. וועדות השמה לחינוך מיוחד – כחלק מיישום חוק החינוך המיוחד, התקיים השבוע יום וועדות השמה בשיתוף יחידות שח”ק הרלוונטיות(רווחה, שפ”ח ומחלקת החינוך) והפיקוח על החינוך המיוחד. הוועדות בהשתתפות נציגי מוסדות החינוך וההורים כללו דיונים משותפים לטובת מתן הסיוע המרבי לתלמידי החינוך המיוחד שנידונו.
  • ב. הקמת מוקדי למידה במסגרת הניסוי היישובי – כחלק ממהלך הניסוי היישובי ולקראת הקמת מוקדי למידה ברחבי היישוב, התכנסו למעלה מ- 40 מנהלי בתי ספר, אנשי חינוך, הורים ותושבים לטובת בניית לוח פעילויות ל-3 המוקדים העתידים לקום בחודשים הקרובים.
  • ג. פעילות פר”ח לרגל החג – לרגל חג הפסח נערכה פעילות יצירה של חניכים וחונכי פר”ח שיחד הכינו ברכות למשפחות הילדים בצירוף שי.
  • ד. פתיחת סדנת שירה – רגע לפני היציאה לחופשת הפסח נפתחה סדנת שירה עם אלנתן מיה במרכז הצעירים. המפגשים מתקיימים מידי יום ראשון, בין השעות 19:00-21:00 במרכז הצעירים. לפרטים נוספים ניתן לפנות לאביב ממרכז הצעירים: 85376788.
  • ה. ביקור משלחת הנוער מגרמניה – במהלך חול המועד הפסח הגיעה המשלחת מהעיר המבורג בגרמניה להתארח ביישובנו, במסגרת תכנית חילופי משלחות נוער של המתנ”ס. המשלחת הגיעה לביקור של 6 ימים וכללה 8 בני נוער שנהנו מפעילויות משותפות עם הנוער המצפאי וכללו: ביקור באתרים תיירותיים, אירוח ביתי, ארוחות משותפות, סדנאות יצירה ומחשבה חופשית אבל בעיקר זכו לחוות את ישראל ואת מצפה רמון בפרט על הצד החיובי ביותר. יישר כוח גדול לרותי ביטון, מנהלת יחידת הנוער, שהעבירה ביקור ברמה גבוהה; ערכית, תכנית וחוויתית!
  1. סדרת ההרצאות לעסקים – ההרצאה השמינית מתוך סדרת ההרצאות לעסקים, נערכה במפעל הסבונים “פארן” והתמקדה בנושא: שימור לקוחות באמצעות כלים דיגיטליים.
  2. הרמת כוסית לציון חג הפסח במרכז הרב תחומי לוותיקי הישוב – התקיימה במעמד ראש המועצה, רוני מרום, מנכ”ל המועצה, דרור דבש, מנהל המרכז הרב תחומי, אריק סמואלס, אנשי הצוות והקשישים. ראש המועצה בירך על היות המרכז פעיל ומתוחזק היטב ולסיום הזמין את משתתפי האירוע לטקס חנוכת הסקייטפארק שהתקיים מספר ימים לאחר מכן.
  3. טקס חנוכת סקייטפארק מצפה רמון – נערך במעמד ראש המועצה ומשפחת וייס, התורמים מטעם קק”ל ארה”ב, שהגיעו לטקס והתרגשו באופן מיוחד. מלבדם הגיעו כ- 200  איש שנהנו ממופע ראווה של אמני סקייטבורד מקצועיים ומהסדנאות שהועברו על ידם בהמשך.

בתמונה: מופע הראווה של אמני הסקייטבורד מתוך טקס חנוכת מתחם הסקייטפארק.