סיכום שבועי 22 – 17 ליולי 2016
    • א. טקס סיום התכנית למצוינות באנגלית (תלמ”א) – ביום שישי האחרון, נערך טקס הסיום של כלל היישובים השותפים לתכנית בנוכחות המורים מחו”ל ומהארץ, מנכ”לי הקרנות המממנות, הנהלת התכנית, מנהל אגף שח”ק וראש המועצה אשר נאם בשם 6 הרשויות שלקחו חלק בתכנית. כ- 150 מתלמידי מצפה רמון מסיימי כיתות ג’- ה’ זכו להשתתף בתכנית שהוגדרה כטובה מסוגה בארץ עפ”י הרשות הארצית להערכה ולמדידה.

מוזמנים ללחוץ על הכתבה על תלמ”א במצפה רמון, ערוץ 2 , יולי 2016.

• ב. פתיחת סמסטר באוניברסיטה הפתוחה – בשעה טובה נפתח השבוע סמסטר הקיץ של האוניברסיטה הפתוחה, בהצלחה לכל הסטודנטים!
  • ג. השתלמות ייחודית בנושא קיימות – נערכה במרכז פסג”ה בניצוחה של אדר שטרן, בנושא קיימות במוסדות החינוך. די בציטוט של אחד המשובים מאותה השתלמות: “מצפה רמון לעולם תיחקק בזיכרוני כמקום מזמין, חם, פתוח, מכיל ומהווה אבן בוחן בנושא קיימות ושמירה על הסביבה, זו אינה עוד העיר בדרך לחופשה המשפחתית באילת, תודה לכם צוות יקר”.
  • ד. ועדה ראשונה להזנה תשע”ו – כמידי שנה במהלך השנתיים החולפות, התכנסה הוועדה שתכליתה מתן מענה לפונים המתקשים לעמוד בתשלומים על פי תבחיני משרד החינוך ועל פי שיקול דעת הוועדה שחבריה: מנהל המחלקה לשירותים חברתיים, גזבר המועצה ומנהל אגף שח”ק.
  • ה. שבוע ג’אז בינלאומי במצפה רמון – לאורך השבוע התקיימו במועדון הג’אז קונצרטים, סדנאות ומופעים בינלאומיים הפתוחים לקהל הרחב. האירוע הופעל במסגרת תכנית “מצויינגב” היישובית, הראשון מסוגו במצפה רמון והוכתר כהצלחה גדולה. תודות לגדי לייברוק, לאהוד אטון, אשר הצטרף לצוות החינוך המוסיקלי ביישוב ולשאר השותפים בהפקת האירוע. מתוך דבריו של אהוד: “היה לנו שבוע אינטנסיבי ומדהים, ויצא שכל פיסות הפאזל התחברו באופן מופלא- תלמידים ברמה גבוהה מאוד, צוות מורים מסור ואכפתי מועדון ג’אז מלא באנשים בכל ערב. התחושה שעולה גם מהתלמידים וגם מהמורים היא שהרמנו משהו ענק, שעוד צפוי לו עתיד מזהיר”. ציטוט מפי משתתף בתכנית: “אני רוצה לומר שנהניתי בטירוף, אם זה עם חברים מדהימים, נגנים מעולים, קשרים מוסיקאליים שאשתמש בהם, מורים מטורפים”.
  1. פעילויות הקיץ במתנ”ס – השבוע הוקרן הסרט “הנסיכה הקסומה” לילדים, ברחבת הדשא מאחורי המתנ”ס. כמו כן, הוקרן באולם המופעים, הסרט “דרקון הראשון שלי” ב-10 ₪. ולקהל המבוגרים, הוצגה באולם המופעים ההצגה “הגדה מרוקאית”.
  2. מפגש לבעלי עסקים ויזמים מקומיים עם  ח”כ רועי פולקמן – חה”כ ויו”ר סיעת “כולנו”, רועי פולקמן, הגיע השבוע לחוות “צל מדבר” למפגש עבור יזמים ובעלי עסקיים מקומיים שהתמקד ברישוי עסקים. למפגש הגיעו כ- 60 בעלי עסקים. תודה לעליזה כהן על הפקת המפגש המוצלח.
  3. מרוץ לילה מצפה רמון בשיתוף שוונג – מעל 1000 רצים ממצפה רמון ומכל רחבי הארץ הגיעו ביום חמישי האחרון לרובע דרכי הבשמים שם הוזנקו החל מהשעה 21:00 מקצים של 5 ק”מ, 10 ק”מ ו- 21 ק”מ של ריצת לילה תחרותית בלב המדבר.