סיכום שבועי 26 – 22 לינואר 2017
  • א. חינוך לקיימות בגני הילדים – במסגרת קידום תחום הקיימות במוסדות החינוך, הוקמה בגן מוריה גינת ירק חדשה בשיתוף תלמידי כיתה ח’ מבית הספר התורני. הקמת הגינה כוללת גם קומפוסט, זריעת חיטה, צמחי תבלין וצמחי נוי.
  • ב. גאווה מקומית במבחני המיצ”ב – מבין בתי הספר שניגשו למבחני המיצ”ב בשנה שעברה במחוז דרום, הצטיין בית הספר ממ”ד הראל (עם בית ספר נוסף מכל המחוז) בהישגי מבחני המיצ”ב. יישר כח לצוות החינוכי, לתלמידים ולהורים.
  • ג. פעילות משותפת לתלמידי השלום ורמון – השבוע נערכה פעילות משותפת של לתמידי כיתות ט’ מבית הספר השלום עם תלמידי כיתות א’ בנושא “חורף”.
  • ד. סדנא להורים לילדים בעלי צרכים מיוחדים – במסגרת ביה”ס להורים התקיימה הסדנה בהובלת הקואליציה לילדים בעלי צרכים מיוחדים, במפגש השתתפו 15 הורים.
  1. סדנת שפת מדבר -מצפה רמון – השבוע נערך יום עיון ביוזמת מרכז המדע של מצפה רמון בנושא שפת מדבר והאתגרים העומדים בפני היזמים, בנוכחות כ- 40 משתתפים ביניהם ראש המועצה, מנכ”ל רשות ניקוז ים המלח והערבה, רט”ג, משרד החקלאות, נציגי רשות העתיקות וכן יזמי תכנית שפת מדבר. במהלכו נערכו דיונים והוצגו ממצאי המחקר בהובלת ד”ר נעה אבריאל-אבני. משתתפי יום העיון הסכימו בדבר הצורך לחזק את הקשר בין כל הגורמים בשטח, או כדברי רוני מרום, ראש המועצה: לניהול מיטיבי נדרש את”ר – אמנה משותפת, תורה חקלאית סדורה ורגולציה. לקריאה עוד לחץ על הקישור סדנת שפת מדבר -מצפה רמון
  2. פגישת היכרות של נציגות קהילות סנטה ברברה ומצפה רמון – השבוע התקיימה פגישת היכרות ראשונה בין נציגי קהילת מצפה רמון לנציגי סנטה ברברה בארה”ב באמצעות הסקייפ. המפגש כלל דברי תודה, היכרות בין החברים ובחינת שיתופי הפעולה העתידיים בין שתי הקהילות.

בתמונה: תלמידי בית ספר רמון בפעילות משותפת עם תלמידי תיכון השלום.