סיכום שבועי 27 – 23 לאוקטובר 2016

קצרה היריעה מלפרט על כל אירועי חגי תשרי, הבולטים ביניהם היו בתחום החינוך כגון:

יום הטמעת המיתוג שנפתח בבתי הספר עם מוזיקה, בלונים וחלוקת מדבקות וחוברות עם לוגו מצפה רמון, בהמשך התקיים מסע מחנכים שכלל את צוותי החינוך ביישוב, סייעות, מורות/ים ועובדי אגף שח”ק במהלכו טיילו בפארק צבעי רמון והמשיכו לארוחת ערב והרצאה בחוות “צל מדבר”. אירוע הלילה הלבן בתיכון “השלום” החל בחורשה ממש לפני הזריחה בהשתתפות כל תלמידי ביה”ס וכלל מסכת זריחה מרגשת. ביום הניקיון הבינלאומי, שהתרחש ממש לפני היציאה לחופשת החגים, השתתפו כ- 300 מתלמידי כיתות א’- ה’ מבתי הספר “רמון”, “הראל”, “רותם” והתורני- בנים, בהובלת היחידה הסביבתית בשיתוף המועצה המקומית ומעוף קק”ל. כמו כן, במהלך החגים התקיימו אירועי “רמונאופן” בניצוחם של אליהו בדש וצוות המתנ”ס בו השתתפו כ- 50 ילדים, אירוע העפיפוניה כבכל שנה היה נעים וחגיגי ולסיום הפנינג מדע- רמון  במהלכו הוקרנו במתנ”ס הצגות, סרטים והרצאות בנושא מדע.

• א. גדרות חדשות בגני הילדים – הוחלפו הגדרות והשערים בשלושה גני ילדים בישוב לטובת הגברת הבטיחות בגנים אלו.
  • ב. הרצאת זהות עם דוד ביטון – התקיימה במרכז הצעירים בהנחיית דוד ביטון, תושב ירוחם ומרצה בתכנית ליהדות של הקריה האקדמית אונו, דיבר על מאפייני הנגב.
  • ג. שיבוץ מלגאי פר”ח – עד כה שובצו כ- 35 מלגאים בכלל בתי הספר היסודיים ביישוב בשאיפה שמספר המלגאים ילך ויגדל לטובת כל הצדדים.
  • ד. חלוקת מלגות לסטודנטים תושבי מצפה רמון – כחלק מפרויקט “שיקום שכונות” במסגרתו סטודנטים תושבי מצפה רמון זכאים לקבלת מלגות עבור קורסים ולימודי תעודה.
  • ה. פתיחת שנת הלימודים האקדמית במצפה רמון – נפתחה באירוע מעורר השראה שהחל בחלוקת שי לסטודנטים ולמועמדים ללימודים, הסבר על האופציות השונות לקבלת מלגות לימודים ולסיום הרצאתו של השחקן יובל אברמוביץ’, על הגשמת חלומות ומאוויים אישיים.
  1. מתחם המגורים קרני רמון – בשעה טובה התקבלו האישורים הסופיים לאכלוס שכונת קרני רמון, בשבועות הקרובים צפויים להיכנס הדיירים הראשונים.
  2. היערכות לחירום – השבוע נערך יום אימון רשותי ראשון למקרה של רעידת אדמה בו השתתפו כלל בעלי התפקידים במועצה במקרה של מצב חירום ונציגי פיקוד העורף.
  3. מכונת טיאוט חדשה – השבוע הגיעה מכונת טיאוט חדשה כחלק מהמאמץ המשותף להגברת הניקיון ביישוב.
  4. ביקור הנהלת עיריית באר שבע – ראש עיריית באר שבע וצוותו המקצועי הגיעו השבוע לפגישה וסיור במצפה רמון במהלכו ביקרו בבית הספר רמון שם זכו להופעה של ילדי סולמות, בהמשך סיירו במתחם הסקייטפארק, במקאן ואלי וכמובן ברובע דרכי הבשמים.

בתמונה: הופעת ילדי “סולמות” במהלך ביקור הנהלת עיריית באר שבע במצפה-רמון.