סיכום שבועי 3-7 בספטמבר 2017
    • א. פרויקט “עתיד בטוח” בהובלת יחידת הנוער- במסגרתו סיימו החודש 8 בני נוער קורס תקליטנות והשבוע הגיע לסיומו גם קורס איפור מקצועי בו השתתפו 13 נערות. הפרויקט התקיים בשיתוף פעולה בין הביטוח הלאומי למתנ”ס מצפה רמון בהובלת יחידת הנוער היישובית. תודה למדריכת “עתיד בטוח”, שרון קרייתי, לרותי ביטון ולצוות יחידת הנוער מצפה רמון.
    • ב. יזמות תרבותית כמנוע לשינוי– במסגרת התכנית הרצאה נודדת של המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל, התקיימה השבוע במרכז הצעירים הרצאתו של אופיר טובול, אקטיביסט הנמנה כאחד מ-100 הצעירים המשפיעים ביותר בארץ.
  1. יום מדע לילדים במתנ”ס – מעט באיחור ולכבוד סיום חופשת הקיץ התקיים במתנ”ס יום מדע  שהופק ע”י מרכז מדע ים המלח והערבה ומתנ”ס מצפה רמון כחלק מתכנית סל העשרה במדעים במימון משרד המדע.

ילדים והוריהם הוזמנו לטעום, לראות ולהתנסות בפעילויות מדעיות מדליקות ולסיום התקיימה הופעתו הנהדרת של בוזי רביב, חוקר בוטניקה שבאותו יום הפך ל”בוזון X – המדען המטורף”.

1. הרצאה ופתיחת תערוכת “שפת לילה” במתנ”ס- השבוע התקיימה במתנ”ס הרצאה על חורים שחורים ובייבי יוניברסס בהובלת הפרופסור אדוארדו גנדלמן, מהמחלקה לפיסיקה באוניברסיטת בן גוריון. בסיום הרצאה נפתחה תערוכת “שפת לילה” במבואת המתנ”ס שכללה מצגת ושיחה על נקודת המבט האמנותית- אבסטרקטית על השמיים. יישר כח לכל העוסקים במלאכה.
  2. ביקור מנכ”ל המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל במצפה רמון- ביקור חשוב של נציגי המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל בראשות מנכ”ל המשרד, מר אריאל משעל. הצוות קיבל סקירה על הפעילות הענפה הנעשית ביישוב  ובעיקר בתחומי הצעירים, התיירות והתעסוקה אשר רלוונטיים לעבודת המשרד.משעל סיכם את הפגישה במילים: “תודה לראש מועצת מצפה רמון רוני מרום, ניתן להבחין בעבודה הרבה שנעשית לשם צמצום הפערים ושוויון ההזדמנויות במועצה. נמשיך לפעול לטובת תושבי המועצה, להשקיע משאבים ולהוביל פרויקטים חברתיים”.

בתמונה: מתוך ביקורו של אריאל משעל, מנכ”ל המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל, במתחם המגורים “קרני רמון” השבוע.