סיכום שבועי 8 – 4 ביוני 2017

סיכום שבועי

8.6.2017 – 4.6.2017

• א. מפגש מתעניינים בגן יער – כחלק מהפצת המודל, נערך במרכז פסג”ה ובחורשה מפגש מתעניינים מכל רחבי הארץ במהלכו פגשו את מנהל אגף שח”ק ואת רון מלצר ואף ערכו סיור ולמדו כיצד ניתן לקדם את מודל הגן ברשויות מקומיות נוספות בארץ.
  • ב. הצגות ילדים במסגרת סל תרבות- כחלק מפעילות סל התרבות המורחב שלנו, התקיימה הצגת הילדים “ליצן החצר” מבית תאטרון אורנה פורת לילדי הגנים ולתלמידי בתי הספר.
  • ג. “המורה של המדינה”– הטקס הרשמי התקיים השבוע במעמד נשיא המדינה, שר החינוך ואלפי מוזמנים. זכייתה של ד”ר שירי מסה בתואר “המורה של המדינה” הציפה את כולנו בגאווה יישובית ובהתרגשות גדולה.
  • ד. מעורבות חברתית התשע”ז- כמידי שנה נערך במתנ”ס טקס מצטייני המעורבות החברתית ביישוב  לשנת הלימודים הנוכחית בהובלת יחידת הנוער וצוות המעורבות של תיכון השלום. בטקס הועלתה על נס הצטיינותם של 16 יחידים וקבוצות שקידמו תחומים שונים כחלק מפעילותם למען החברה, כדוגמת ילדי “הטייסת” בהובלת אדי פישר, אשר קיבלו תעודת פעיל קבוצתי. ברכות לכולם, יישר כח!
  • ה. הפנינג מדעים בתיכון השלום- תלמידי חטיבת הביניים והוריהם הוזמנו השבוע להפנינג מדעים שכלל מיצגים והדמיות מרתקות בתחום המדעים ובסיומו צוינו לשבח תלמידים שבלטו לאורך השנה בתחום המדעים.
  • ו. ביאנלה למעצבי החינוך במשרד החינוך– אירוע השנתי של האגף למחקר ופיתוח במשרד החינוך התקיים במעמד שר החינוך, מנכ”ל משרד החינוך ובכירי המשרד בהשתתפות מאות רבות של אנשי חינוך ונציגי הרשויות המקומיות. במהלכו הציגה מצפה רמון שתי יוזמות חינוכיות הקשורות זו לזו, האחת, מודל יישוב בניסוי וייחודיות בית ספרית והשני, מיזם גן היער. מצפה רמון היא ללא ספק מרחב השראה.
  1. ציון לשבח למרכז הצעירים- בכנס הצעירים שהתקיים השבוע ברמת הגולן במעמד ראש הממשלה והשר לפיתוח הנגב והגליל, זכה מרכז הצעירים מצפה רמון בציון לשבח כפרויקט מצטיין בגין קידום מיזמי צמיחה דמוגרפית בהם קרני רמון וצאל”ה.
  2. “אוניברסיטה בעם”- השבוע התקיים באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע טקס הסיום המרגש של תכנית “אוניברסיטה בעם” במסגרתה כ-20 תושבי היישוב השתתפו בקורסים בתחומי הרפואה, מנהל עסקים ופסיכולוגיה. לפרטים על הצטרפות לתכנית בשנת הלימודים הבאה, מוזמנים לפנות לסמדר: 08-8537678
  3. קראטה שוטוקאןנבחרת של 20 ילדי חוג הקראטה שוטוקאן נסעו השבוע עם מאמניהם סנסאי ענת מוסקוביץ וסנסאי רפאל מוסקוביץ לאליפות הארצית לקראטה שהתקיימה בקריית ים. הילדים חזרו עם גביעים וניצחונות רבים, גאווה אמיתית ליישוב!
  4. מועדון הג’אז מצפה רמון – אחד האתרים המובילים בתחום התיירות והתרבות בזירה הבינלאומית דירג את מועדון הג’אז שלנו כאחד מחמשת המועדונים הטובים ביותר בארץ (ביניהם הצוללת הצהובה בירושלים והשבלול בת”א) – ברכות לגדי לייברוק, הרוח החיה של המועדון ולמתנ”ס מצפה רמון.
  5. שיפור פני היישוב– השבוע הותקנו ספסלי עץ נוספים ברחבי היישוב והחלו עבודות הכנה להצללות בארבע נקודות מרכזיות.