סיכום שבועי 11-16 בפברואר 2018
    • א. ערב פרויקטים בביה”ס רותם- במהלכו הציגה השכבה הבוגרת תערוכה ובה מיצגים דוממים לצד מיצגים חיים כדוגמת סלון לעיצוב שיער, תצוגת אופנה בהשתתפות התלמידים ונאום חי על הנוער של היום לעומת איך שרואים אותו המבוגרים.
    • ב. הקמת מועצת תלמידים בביה”ס הראל- לראשונה התקיימו בחירות למועצת התלמידים בבית הספר ממ”ד הראל. המועצה מונה 9 נציגים מכיתות ה’-ז’, 3 נציגים מכל כיתה. תהליך בניית המועצה והבחירות נעשה בשיתוף פעולה מלא עם יחידת הנוער והגב’ רותי ביטון שהעבירו שלושה שיעורי הכנה בכיתות בהם נחשפו התלמידים למנהיגות, מנהיגים ומה שביניהם.
    • ג. מעמד כתר תורה- במעמד מרגש של מאות מתושבי היישוב נערך היום האירוע השנתי של סיומי מסכתות. ברכות לכל המסיימים שהשקיעו שעות רבות ועמל רב בלימוד התורה.
  2. אירועי יום החלל במתנ”ס– במקביל לניסוי D-MARS שדימה את מכתש רמון למאדים, התקיימו אירועי יום החלל במתנ”ס שכללו הרצאות מקצועיות, מיצגים, תצפיות טלסקופים, משחקיית חלל לילדים, חדר בקרה (בו מצגות, סרטונים, מודלים ושידור חי מחדר הבקרה במכון וייצמן), כרטיסים מוזלים לפלנטריום ועוד.
  3. מסיבת פורים במתנ”ס– התקיימה בתחילת השבוע וכללה מסיבת תחפושות, הופעת מחול והגרלה נושאת פרסים (שנתרמו ברוחב לב ע”י בעלי העסקים ביישוב) לבעלי נכויות ולמשפחותיהם. המסיבה אורגנה בשיתוף הקרן למפעלי שיקום, המחלקה לשירותים חברתיים, עמותת אנוש, עמותת שליו ומתנ”ס מצפה רמון.
  4. הסבת תשתיות המים באצטדיון– בסיום תהליך ארוך של הכנות החברה לפיתוח מצפה רמון, החלה חברת “נטפים” בפרויקט הסבת תשתיות המים באצטדיון היישובי. מדובר בפרויקט בו כל תשתיות המים יוחלפו לתשתיות המתאימות להשקיה במים מושבים (מי ביוב המטוהרים ברמה שלישונית) המגיעים מהמט”ש. המהלך יחסוך למצפה רמון כסף רב אשר יחזור לטיפוח הגינון ברחבי היישוב. בהמשך ישודרג מערך ההשקיה בחורשת קק”ל הסמוכה, וברחבי היישוב כולו.
  5. שיתוף ציבור בנושא תב”ע מחצבות- בתחילת השבוע התקיים במתנ”ס מפגש תושבים ביוזמת החברה לפיתוח מצפה רמון במהלכו ניתן מידע לגבי תב”ע המחצבות ואטרקציות תיירותיות. באתר המועצה המקומית מופיע סיכום המפגש הכולל התייחסות לשאלות המשתתפים ודגשים נוספים.

בתמונה: הסבת תשתיות מים באצטדיון היישובי