סיכום שבועי 15-19 באפריל 2018
    • א. טקס יום העצמאות לילדי הגנים– התקיים כמיטב המסורת המצפאית בבריכה היישובית, בו השתתפו כ- 370 ילדים וכ- 50 אנשי צוות ומלווים וכלל ברכות, שירי עצמאות, הצגות וריקודים.
    • ב. קבלת פרס ע”ש רוני פיינשטיין ליזמות ולחדשנות עירונית לשנת 2018– המועצה המקומית מצפה רמון קיבלה את פרס רוני פיינשטיין ליזמות ולחדשנות עירונית לשנת 2018 במעמד מנכ”ל משרד הפנים, מר מרדכי כהן.
      מדובר בפרס יוקרתי במיוחד כאשר המועצה המקומית מצפה רמון ועיריית ירושלים זוכות במקום הראשון !הפרויקט אשר הקנה את הפרס הראשון הינו פרויקט “צאל”ה” אשר מאפשר לסטודנטים תושבי מצפה רמון לחיות בדיור מסובסד בתמורה למעורבות בקהילה.
  2. טקסי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה – טקסי יום הזיכרון התקיימו במקביל לטקסים הארציים, טקס הערב התקיים באנדרטה בהובלת יחידת הנוער בשיתוף המתנ”ס ובסיומו התקיים ערב שירי לוחמים ומורשת קרב אולם בקפה תאטרון במתנ”ס. למחרת עם סיום הצפירה נערך טקס יום הזיכרון באנדרטה. יישר כוח גדול לרותי ביטון וליחידת הנוער, לעובדי מתנ”ס מצפה רמון ולעובדי אגף שפ”ע.
  3. חגיגות ה- 70 למדינת ישראל במצפה רמון- נפתחו באמפי היישובי בהופעות מקומיות, מפגן זיקוקים, טקס מדליקי המשואות המרגש, הקרנת קליפ שירת ההמונים במצפה רמון (לצפייה לחצו כאן), הופעה של ריימונד אבקסיס ולהקת שפתיים ולסיום הופעתו המקפיצה שי צברי ונבחרת הגרוב של המזרח התיכון. החגיגות עברו לרובע דרכי הבשמים ונמשכו אל תוך הלילה. למחרת בחורשה הוצגה תערוכת צה”ל, “מטמון רמון” פעילות לילדים ולמשפחות, תאטרון בובות, מופע סטנדאפ של “הצחוקייה” ולסיום ההופעה האדירה של להקת “התקווה 6”. במוצאי יום העצמאות התקיים יום פתוח במצפה הכוכבים ע”ש וייז (כמידי שנה) בין השעות 17:00-22:30.
  4. חניכת תצפית “נועה” במעלה מגדל המים– עם סיום עבודות הפיתוח במעלה מגדל המים, נחנכה השבוע התצפית לזכרה של נועה (אחת מעובדות קק”ל בריטניה שנפטרה בטרם עת ואהבה את ישראל ואת מצפה רמון במיוחד). הטקס התקיים במהלך ביקור הוועד המנהל של קק”ל בריטניה במצפה רמון. מטרת הביקור הייתה חניכת המצפה, סיור בפרויקטים קיימים ובחינת פרויקטים חדשים במצפה רמון.
  5. טקס חניכת משכנה החדש של “מקאן ואלי” ברובע דרכי הבשמים– בשעה טובה עברו משרדי מקאן ואלי למשכנם החדש ברובע דרכי הבשמים (רח’ הר בוקר) בטקס שהתקיים בנוכחות חברי הוועד המנהל של קק”ל בריטניה, היו”ר, שמואל חייק, המנכ”ל, יונתן גלון מטעם קק”ל בריטניה בישראל, ראש המועצה ומנהלי המחלקות, מנכ”לית מקאן ואלי, חנה רדו ומנהלי/ות ועובדי/ות “מקאן ואלי”. המבנה שופץ ושודרג ע”י קק”ל בריטניה ומקאן למרחב עסקי ברמה בינלאומית המוכיח שהמרחק הדמוגרפי אינו מכשול ליצירת תעסוקה איכותית בנגב ובמצפה רמון בפרט.
  6. תחילת עבודות הפיתוח במרכז המסחרי “גוונים”- השבוע החלו העבודות על המרכז המסחרי “גוונים” אשר יוקם בלב “שכונת גוונים” (בשכונה החדשה, מול גן “ערבה”) ובו יוצעו כ- 1,100 מ”ר של שטחי מסחר להשכרה ב- 2 קומות ובתמהיל עסקים מגוון.

בתמונה: טקס יום העצמאות של ילדי הגנים בבריכה היישובית