סיכום שבועי 24.9-19.10 באוקטובר 2017
    • א. מינוי מנהלת אגף שח”ק- ברכות למנהלת אגף שח”ק הנכנסת, יעל אדר, הצפויה להתחיל רשמית את תפקידה בתחילת חודש דצמבר הקרוב.
    • ב. טקס זריחה ו”לילה לבן” תיכון השלום- כמיטב המסורת בתיכון השלום וכחלק בלתי נפרד מפתיחת שנת הלימודים, יצאו כל תלמידי בית הספר ללילה לבן שהתחיל בהאנגר “מעבר” ברובע, משם יצאו למסע שכלל תחנות הפעלה וארוחה משותפת בחורשה כשלפנות בוקר החל טקס זריחה.
    • ג. “מסע ישראלי” לתלמידי כיתות י”א-י”ב– התוכנית מבוססת על תנועה בציר גיאוגרפי ממצפה רמון ובהתאמה מוגדר ציר רעיוני סביב שישה מעגלי זהות שונים. במרכזו של המעגל עומדים התלמידים ובוחנים את הזדהותם ושייכותם לכל אחד ממעגלי חייהם: מעגל אני ועצמי, מעגלי הקבוצה והחברה ומעגלי העם, הארץ ומדינת ישראל. המסע כלל בין היתר מסלולי הליכה מפרכים ומאתגרים, מעגלי שיח, הכנת ארוחות ערב משותפות בשטח והתנדבות בקהילה. יישר כוח לצוות החינוכי ולתלמידים- מקור הגאווה של כולנו.
    • ד. “אוניברסיטה בעם”- נפתחה ההרשמה לקורס “מבוא לרפואה” באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע. הקורס יחל בחודש נובמבר הקרוב, בימי שלישי בין השעות 19:00-21:00 ויכלול ארוחת ערב קלה והסעות. לפרטים נוספים ניתן לפנות למזכירות מרכז הצעירים: 08-8537678
  2. אירוע סיום פרויקט תיעוד נוער וקשישים– במסגרתו השתתפו תלמידות כיתה ז’ בביה”ס התורני בתיעוד סיפור חייהן של 7 קשישות מהיישוב. במהלך השנה החולפת נפגשו התלמידות עם הקשישות, שמעו ותיעדו את סיפור חייהן. באירוע הסיום חולקו חוברות המתעדות סיפורי חיים יוצאי דופן, תמונות ואירועים היסטוריים. בטקס נכחו ראש המועצה ומנהל המחלקה לשירותים חברתיים. בשבוע הבא יחל פרויקט תיעוד נוסף, זו השנה הרביעית, בהשתתפות 8 קשישים נוספים.
  3. הכרזה על המכתש כשמורת אור כוכבים בינלאומית– שמורת הטבע מכתש רמון הוכרזה כשמורת אור הכוכבים הבינלאומית הראשונה בישראל ובמזרח התיכון כולו. בטקס ההכרזה החגיגי אשר התקיים  בגן הלאומי צבעי רמון נכחו מנכ”ל רשות הטבע הגנים, מנהל מחוז דרום ברשות הטבע והגנים, מנכ”ל המועצה וראש המועצה האזורית רמת הנגב. ההכרזה צפויה לקדם את התיירות באזור.
  4. חנוכת חדר הרנטגן – חדר הרנטגן היישובי נחנך בשעה טובה וממוקם בסמוך ל”ביקורופא” ומד”א. צפוי לתת מענה ללקוחות כל הקופות, לתיירים ולמשרתי הקבע והחיילים.
  5. אירועי שמחת תורה והקפות שניות– התקיימו במוצאי שמחת תורה ברחבת המרכז המסחרי וכללו שירים, ריקודים ושמחה גדולה כחלק מאירוע ההקפות השניות.
  6. הוספת תחנת אוטובוס בכניסה לרובע- לאחרונה הוקמה תחנת הורדה בכניסה לרובע דרכי הבשמים לרווחת התושבים והמבקרים ביישוב.
  7. ביקור תורמי קק”ל ארה”ב ביישוב– כוח המשימה- “Task Force” כלל משלחת של חמישה תורמים בכירים מקק”ל ארה”ב אשר הגיעו ל-4 ימים מרוכזים ביישוב במטרה לבחון את הנעשה במצפה רמון בתחומים השונים: חינוך, עסקים מקומיים, תיירות, רווחה ופיתוח. “כוח משימה” הוא שמו של הצוות המגויס על ידי בכירים ב-JNF (Jewish National Fund)  בחו”ל, השם לעצמו מטרה לפתח אזור מסוים או פרויקט ייחודי בארץ.

בתמונה: מתוך “מסע ישראלי” של תלמידי י”א-י”ב מתיכון השלום.